fürdőkád_03

Ha a fürdőszoba kialakításáról vagy felújításáról van szó, akkor örök kérdésnek számít, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád mellett tegyük le a voksunkat. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a két lehetőséget és igyekszünk segíteni a választásban.

A fürdőszoba mérete

A fürdőszoba alapterülete és sajátosságai nagyban meghatározzák, hogy milyen berendezéseket helyezhetünk el a helységben. Ha nagyméretű a fürdőszobánk, akkor mindkét lehetőség – zuhanyzó és fürdőkád – közül tudunk választani. Ez esetben a fürdőkádpártiak egyik legfőbb érve, hogy a fürdőkádban van lehetőség tusolásra is, ugyanakkor fordítva ez már nem működik. Ez az állítás igaz is, azonban ha kisméretű fürdőszobával rendelkezünk és fontos a praktikus helykihasználás, akkor a zuhanyzó beépítése javasolt. A fürdőkád sok helyet venne el egy kis méretű fürdőszobából, így például nem biztos, hogy el tudunk helyezni bútort a helyiségben, amelyben a fürdőszobai dolgainkat tudjuk tárolni.

fürdőkád_01

Gyerekek és idősek

A fürdőszoba adottságai mellett fontos arra is gondolni, hogy otthonunkban van-e gyermek vagy idősebb családtag. Kisgyermekes család esetében a fürdőkád a megfelelő választás, hiszen a fürdetés így kivitelezhető a legegyszerűbben. Ugyanakkor, ha mozgásában korlátozott vagy idős ember van a családban, akkor egyértelműen a zuhanyzó mellett kell dönteni. A zuhanyozóba ugyanis könnyebb belépni, mint a fürdőkádba és ráadásul egyes zuhanykabinokban már zuhanyozó szék is található.

Fürdési szokások

Érdemes végiggondolni, hogy mire vágyunk pontosan. Ha fontos a kényelem és a hosszas relaxálás, feltöltődés, akkor a fürdőkád mellett érdemes dönteni. Azonban ha a mindennapjaink pörgősen telnek, elég számunkra a gyors zuhanyzás, továbbá fontos a helytakarékosság, akkor a zuhanyzó a megfelelő választás a fürdőszobába. Ezenkívül a takarítás is fontos szerepet játszhat a döntésben. Elvégre lehet, hogy hosszútávon problémás számunkra a sarok fürdőkád tisztítása, vagy éppen a zuhanykabin apróbb részeinek hosszas takarításához nincs kedvünk.

fürdőkád_02

Ha még mindig nem sikerült dönteni, akkor gyorsan összefoglaljuk a főbb előnyöket és hátrányokat.

Fürdőkád

Egy hosszas nap után felemelő érzés egy nagy kád forró vízben megpihenni, olvasni és feltöltődni. A kellemes kikapcsolódás mellett pedig egy fürdőkád látványossá varázsolhatja a fürdőszoba megjelenését. Ugyanakkor nem minden esetben használjuk ki a kád adta előnyöket a rohanós mindennapok során. Igaz a fürdőkádban is lehet tusolni, de a kifröccsenő víz sokakat zavarhat.

fürdőkád

Zuhanyzó

Milyen érvek szólnak a zuhanyzó mellett? Praktikus és gyors megoldás a mindennapokban, valamint kisméretű fürdőszoba helységbe ez a legjobb választás. Ráadásul a zuhanyzás élvezetét növelhetik a különböző masszázskabinok és wellness megoldások. A zuhanykabin mellett szólhat még a víztakarékosság is. Azonban a zuhanyzás élménye sosem lesz olyan felemelő, mint amikor egy fárasztó, stresszes nap után belemerülünk a fürdőkádba és élvezzük a forró, illatos habokat.

fürdőszoba

Kínálatunkban megtalálható számos gyártó – többek között Sapho, Alföldi, Bette, Geberit, Grohe – fürdőkád és zuhanyzó terméke.

Amennyiben gondolkodtok fürdőszoba felújításban, vagy szükségetek lenne némi tanácsra, forduljatok bizalommal szaktanácsadó kollégáinkhoz! Ha pedig építkezés előtt álltok, akkor remek megoldást kínál látványtervezés szolgáltatásunk.