Védd otthonodat hőszigeteléssel! A hosszú hideg teleken sokan hatalmas összegeket költenek havonta otthonuk melegentartására, aminek egy jelentős része jó és korszerű hőszigetelési megoldással megspórolható lenne.

Hazánkban az épületek többsége sajnos rossz energiahatékonysággal rendelkezik, és sok háztartásnak nincs is lehetősége egy olyan hosszú távú tartós megoldásra, mint például a hőszigetelés. Abba azonban nem gondolunk sokszor bele, hogy ez az egyszeri kiadás valójában igen hamar megtérülhet!

A hőszigetelés előnyeiről korábban már írtunk itt, most pedig szeretnénk néhány praktikus tanácsot adni nektek, hogy milyen költségkímélő megoldásokkal javíthatjátok otthonotok hőháztartását, amit apránként is megtehettek!

  • Fűtésrendszer ellenőrzése

    Az első és legfontosabb teendő még a hidegek előtt, hogy ellenőrizzük fűtés rendszerünk működését! Ezzel sok kellemetlenséget elkerülhetünk és amikor az időjárás megkívánja nem kell majd esetlegesen heteket várni egy jó szerelőre, vagy magasabb sürgősségi árat megfizetni a gyors javításért!

    Gondoljunk rá időben! Ellenőrizzük akár egy próba fűtéssel, vagy szakember segítségével fűtésünk állapotát, hogy az megfelelő legyen a téli időszakra!

  • Kémények ellenőrzése

    Védd otthonodat hőszigeteléssel! Mind anyagi, mind egészségügyi szempontból fontos, hogy kéményeink ellenőrizve legyenek! Ugyanis például, a gyakori szénmonoxid mérgezések sok esetben a nem megfelelően karban tartott kémények miatt következnek be.

    Ha épp felújítasz vagy építkezel, akkor a kéményre fordíts külön figyelmet, hiszen már a kialakításkor jó, ha tudod, hogy ez az épület egyik legfontosabb része.

    Kéménysepréssel kapcsolatosan itt olvashatsz részletesebben, vagy olvashatod el tippjeinket, hogyan végezd el házilag!

  • Nyílászárók cseréje

    A hőszigetelés egyik legfontosabb lépése, a nyílászárók cseréje, korszerűsítése. Itt szökhet meg ugyanis a legnagyobb százalékban a meleg levegő, ha ezek elavultak.

    A leghatékonyabb megoldás nyilván ha egyszerre az összes olyan ajtót, ablakot lecseréljük, ami már nem funkcionál megfelelően. Felhívnánk figyelmedet, hogy erre számos pályázati lehetőség is adott, mint például az otthon melege program, ami a segíthet a kiadások csökkentésében a csere előtt álló otthonoknak.

    Abban az esetben, ha nincs lehetőségünk, vagy nem áll rendelkezésünkre elegendő  anyagi erőforrás az összes nyílászáró egyszeri cseréjérere, akkor az is nagy segítség lehet, ha egyesével végezzük el a cserét, kezdve a legrosszabb állapotban lévő nyílászáróval.

  • Nyílászárók szigetelése

    Ha az ajtó,- és ablakcsere egyenlőre még nem került szóba, akkor ideiglenesen jó megoldás lehet, ha a jelenlegi nem jól szigetelő nyílászáróknak a záródását erre alkalmas szigeteléssel javítjuk.

    A szaküzletekben, és a telephelyünkön is kapható olyan szivacsos szigetelés, amit egyszerűen fel lehet ragasztani az ablakok és ajtók peremeire, hogy ezzel is védve legyünk a huzattól és a hővesztéstől, ezáltal a hőszigetelés szintje is emelkedik otthonunkban.

Védd otthonodat hőszigeteléssel!

  • Szigetelés

    A ház egyik legfontosabb eleme a szigetelés, ami nem csak télen a nagy hidegekben, de a nyári forróságban is védi otthonunkat! Télen véd a fagyástól, nyáron pedig óvja otthonunkat a felmelegedéstől.

    Hőszigetelési és vízszigetelési megoldások között is számtalan van már, amik közül választhatunk. Azonban itt fontos, hogy kikérjük szakemberek véleményét!

Ha további előnyökre vagy tanácsokra vagy kíváncsi a hőszigetelés terén, keresd bátran szakembereinket akár személyesen telephelyünkön, vagy  akár itt a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot!

Képek forrása: pinterest.com