Üvegtégla a konyhábanNe felejtsük el azonban, hogy létezik belső térbe és külső falakba való üvegtégla is. Ez akkor fontos, ha a külső falba szeretnénk üvegtéglát építeni, ilyenkor érdemes hőszigetelt üvegtéglát vásárolni. Bár ennek az ára magasabb, azonban a hőszigeteléssel spórolni lehet a fűtésen és a mérgelődésen, melyet a lecsapódó pára tud okozni. Ha mindenképpen egyszerű üvegtéglát akarnál beépíteni otthonod külső falába, akkor ezt érdemes két sorban középen egy kis szabad térrel megtenni, mely növeli a hőszigetelést és csökkenti a párásodást. A két tégla közötti különbséget csupán a tégla súlyából tudod érzékelni, hiszen a hőszigetelt nehezebb, de amúgy kinézetre egyformák.
Külső falba elhelyezett üvegtéglák segítségével növelhető a világító fényfelület. Ez például a fürdőszobák esetében lehet lényeges különbség, hiszen itt általában kicsi ablakok elhelyezésére van lehetőség. Színes téglák segítségével pedig akár varázslatos hangulatot is termethetünk a helyiségekben.
Belső tereket is nagyon jól fel lehet dobni a segítségükkel. Akár térelválasztóként használva, akár a fürdőszobában zuhanykabin kiépítésénél használva, mely praktikus és kellemes hangulatot teremt.
A beépítését célszerű szakemberre bízni, aki a kőműves vagy a burkoló is lehet. Megegyezés alapján kell egyeztetni, hogy ki vállalja el a feladatot. Mivel nem öntartó, ezért egy betonvas merevítés is szükséges a beépítésnél, valamint erre a célra alkalmas speciális ragasztót is be kell szerezni.
Ötletek üvegtégla használatára:

  • (bejárati) ajtó mellet
  • sötét folyosókon, terekben bevilágítóként
  • fürdőszobában bevilágító, térelválasztó, zuhanyfülke
  • kád falába épített üvegtéglák
  • nagyobb terek elhatárolása
  • pultok építése
  • szélfogó építése külső tér elhatárolására
 
Tippek zuhanyzó, zuhanykabin kialakítására a fördőszobában:
   Színes üvegtégla     Üvegtégla a zuhanyzó     Üvegtégla a fürdőben     Üvegtégla a fényesebb helyiségekét
                                           
Egyéb tippek:
Üvegtégla bárpult Üvegtégla térelválasztó Üvegtégla, mint design elem
 képek: http://pinterest.com/