Szeretnénk segítségetekre lenni a tervezés, illetve a nagy munkálatok közepette is, éppen ezért összegyűjtöttük nektek a TOP5 konyhatípust, amit egyszerűen imádnak a fiatalok!

Nézzük csak, melyek is ezek?!

Kicsi, de praktikus!

A fiatalok, de leginkább az egyetemista korosztály egyik legkedveltebb konyha megoldásai közé tartoznak a kicsi, de annál cselesebben és praktikusabban kialakított konyha. Ez esetben a nagy hangsúlyt a határtalan kreativitás és a számtalan elpakolási megoldás kapja.

Gondoljunk csak bele, ez a korosztály leginkább a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket részesíti előnyben. Ilyenkor pedig jól jön, ha egy-egy bevásárlás után van hová tenni a percek alatt elkészíthető alapokat, tésztákat, fűszereket.

Konyha

Amerikai konyha

Az Amerikából induló kifinomult konyha stílus nem csak hazájában, de az európai fiatal építkezők körében is nagy népszerűségnek örvend.

Egyszerű és átlátható kialakításának köszönhetően szerepet kapnak a nagy terek és a minimál stílusú bútorok, ám a legynagyobb hangsúlyt mégis a “reggeliző pult”, illetve a “bárpult” kapja, ami tulajdonképpen egyben a konyha szívét is jelenti.

Ideális választás lehet fiatal családosok, fiatal párok, vagy akár egyetemistáknak is egyaránt!

Konyha

 

U alakú konyha

Aki szeret sütni – főzni, és a konyhában több időt eltölteni, annak ezt a konyha megoldást ajánlanánk elsőként figyelmébe! Itt ugyanis minden gyorsan  és könnyedén kézre áll az ételek elkészítéséhez.

Megfelelő kialakításának köszönhetően ideális egy vagy két fő konyhában való tartózkodására is. U alaknak köszönhetően minden eszköz, és hozzávaló egy karnyújtásnyira lehet a szakácstól!

Konyha

 

Sziget konyha

Sokak talán nagy kedvence az amerikai filmekből már jól ismert “sziget konyha”. Ez esetben a konyha általában “L” alakban helyezkedik el, és hozzácsatolódva egy asztalként funkciónáló konyhapultot építenek.

Több szempontból is praktikus megoldás lehet, hiszen így akár az asztalt is helyettesítheti, de akár szükség esetén konyhapultként is használható a nagy főzés-sütés közepette.

 Konyha

Modern minimalizmus

Mint ahogyan a divatirányzatokban, úgy a lakberendezésből, házépítésből sem maradhatnak el a letisztultság és minimalista irányzat elemei.

Legyen szó akár hideg vagy meleg színvilágról, az egyszerű, letisztult bútorelemek és nagy felületek mindig hódítanak!

Konyha

Konyha

 

Ha tervezed a felújítást és segítségre lenne szükséged, itt veheted fel kollégáinkkal a kapcsolatot szaktanácsokért, vagy akár kérj látványtervezést, hogy megtudhasd hogyan néz ki az általad elképzelt konyha!

 Képek forrása: Pinterest