Nem csak a télen élvezhetjük a hőszigetelés előnyeit

 
Azt már sokan tudják, hogy a fűtésszámlánk és az épületek energiatakarékossága szempontjából nagyon is kedvező a hőszigetelés megléte. De sokan arról megfeledkeznek, hogy nem csak a téli időszakban élvezhetjük egy hatékony hőszigetelő rendszer előnyeit.
 
 
Íme, 5 érv, hogy miért lehet hasznos nyáron is az otthonunk hőszigetelése:
 

  • Csökkenő hőingadozás: A hatékony hőszigeteléssel a szerkezet hőtároló képessége növekszik, ami nem csak télen segít abban, hogy a lakásunk „ne hűljön ki”, hanem nyáron is hozzájárul ahhoz, hogy kellemes hőmérsékletű maradjon. Így kánikula idején sem melegedik fel extrémen az otthonunk, a hőszigetelésnek köszönhetően.
  • Csökken az épület tartószerkezetét érő hőterhelés is: A hőszigetelés mérsékli a tartószerkezetek hőmozgását, amivel többek között növeli az épület élettartamát.
  • Javítja a hőérzetet és a közérzetet: sokkal jobban érezhetjük magunkat a lakóterünkben, ahol szinte egész évben állandó a hőmérséklet a hőszigetelésnek köszönhetően. 
  • A hőszigeteléssel óvjuk a környezetünket: a csökkenő hőingadozás és a jobb hőérzet a légkondicionáló használatát is a háttérbe szorítja. vagyis a hőszigeteléssel rengeteg energiát megspórolhatunk, amivel kíméljük a környezetünket, és persze pénztárcánkat is.
  • Az ingatlan piaci értéke is megnő a hőszigeteléssel, amivel párhuzamosan kívülről is esztétikus és sokkal élhetőbb otthonunk lesz.
A légkondicionáló használatát is a háttérbe szorítja a hőszigetelésÉrdemes tudni azt is, hogy a hőszigetelés jótékony hatásai nem csak az épületek függőleges határoló szerkezete esetén előnyösek, hanem például a födémen valamint a magastetőkön. Érdemes tehát betervezni a hőszigetelést is az építkezés felújítás során! Kérd bátran szakember tanácsát, hiszen a hatékony hőszigetelés kialakításához az első lépés az alapos tervezés, majd a minőségi építőanyagok kiválasztása. A nyár például remek időszak a felújításra, építkezésre és persze ezzel együtt a hőszigetelésre!