Többen estünk már olyan helyzetbe, hogy lakásfelújítás előtt elkezdtünk ötleteket böngészni, ám amikor a kivitelezésre került a sor, valami nem stimmelt, vagy éppen azt a falat nem lehetett bontani, ami keresztül húzta terveinket…

Nézzük csak, milyen lehetőségek rejlenek, ha a lakásfelújítás során útban áll egy főfal?!

Így tedd barátságossá a főfalat!Hagyd a falat, és törekedj a látványra!

Bele se gondoltál még milyen esztétikai látványt nyújthat egy a falhoz színekben passzoló tapéta?! A jól megválasztott szín és mintázat kreatív lehet és egyben a teljesség érzetét is keltheti!

Ráadásul ha megfelelő kiegészítőket (pl. függönyök, képkeret, polc, lámpa) választasz hozzá, még kiemeli az egyediségét is!

Művészi jegyek megjelenítése

A laksáfelújítás során képek, festmények megfelelő használata stílust adhat otthonodnak. Ám a megfelelő színvilág és alkotó kiválasztása mellett ügyeljünk a méretre is!

Egy útban álló főfalat ugyanis láthatatlanná tehet egy méretesebb lélegzetelállító festmény, vagy akár több kisebb kreatívan felhelyezett alkotás is.

Giga tárgyak használata

Stílusos, és még inkább egyedi megoldást adhat egy túlméretes tükör is. Megfelelő választás lehet több szempontból is, mint például, hogy megnyújthatja a teret. Így egyben hasznos és dekoratív is. Sőt az optimális hatás mellett még a szoba fókuszpontja is lehet!

Minimál stílusú könyvespolcok

A letisztult formák világával sohasem lehet mellényúlni. Ez jelenthet akár néhány teljesen eltérő képkeretet, vagy modern polcot, kreatív tárgyakat. A titok itt az egyszerűségben van!

Minél egyszerűbb és letisztultabb, annál egységesebb hatást eredményezhet! Néhány egyszerű egyenes méteres könyvespolc például egy jól felhelyezett mintázatban vagy elosztásban máris kreatív kiegészítői szerepet tölthet be otthonodban!

Nézzük csak néhány lakásfelújítás példát, mikre is gondolunk! 

Így tedd barátságossá a főfalat!

Így tedd barátságossá a főfalat!

Így tedd barátságossá a főfalat!

Képek forrása: Pinterest