Ha gardróbról beszélünk sok nő szeme rögtön felcsillan, annak ellenére, hogy a legtöbb férfi nem igazán lelkes annak hallatán, ha szíve választottja egy gardrób kialakításában gondolkozik. Többen már előre tartanak tőle mekkora helyet is foglal valójában, vagy hol mutatna jól a lakásban… Azonban elegendő egy kis barkácsolás, no meg valamennyi kreativitás és könnyedén kialakíthatod álmaid gardróbját!
 
A lényeg nem a méretében, hanem a jól kialakított praktikusságban rejlik. Ezáltal gardróbod nem csak otthonod ékköve lehet, de egyben mindennapjaid kezdetét is bearanyozhatja!
 
barkácsolás
 

Így készítsd el az “álom gardróbod” kis helyen!

  1. Keress egy kis eldugott zúgot, ami nincs kellően kihasználva és közel van a hálószobádhoz!
  2. Jöhet egy kis barkácsolás: válaszd le ezt a területet egyszerűen egy tolóajtóval!
  3. Ennek egy részét polcozd le, a bejárattal szemben pedig alakítsd ki az akasztani kívánt ruháknak a szükséges területet, majd a harmadik oldalon a cipőknek, kiegészítőknek hagyj helyet és barkácsolj polcokat, fiókokat vagy tárolót.
  4. Ezen kívül remek megoldást jelenthetnek a gardróbban a lebegő polcok, vagy a felakasztható ruháknak a függöny karnisok.
  5. Fontos a megfelelő világítás kialakítása is, az egyik legfelkapottabb és legmutatósabb választás az elrejtett LED izzók lehetnek. Ajánlatos a kapcsolót közvetlenül a toló ajtó mellé elhelyezni.
  6. A tükör nélkülözhetetlensége – a trendi látvány mellett a hasznosság szempontjából is kifejezetten javasolt, hogy egy kihasználatlan területre felhelyezz egy tükröt, ami szuper látvány elemként is funkcionál.
  7. Puha szőnyeg és zsámoly használata a “luxus érzet” és a kényelem miatt. Célszerű a gardrób közepére egy nagy puha szőnyeget tenni egy zsámollyal vagy egy jól megválasztott puffal. Így hosszú távon kényelmes körülmények között élvezheted majd a reggeli készülődés varázsát.

 

Tippek a maximális kihasználtsághoz!

A gardrób kialakítása során érdemes végiggondolnod milyen barkács eszközökre és módszerekre lesz szükséged.

  • Az alsó részeket célszerű bepolcozni, ahol akár az éppen nem használt ruhákat, szezonális kiegészítőket tárolhatjuk légmentesen lezárva. Ez egy egyszerű barkácsolási trükk, melynek köszönhetően a ruhák kevesebb helyet foglalnak majd.
  • Rendszerezők, tárolódobozok beszerzése – a fehérneműk, zoknik, harisnyák tárolására vásárolt eszközök praktikussá és egyben átláthatóbbá teszi majd gardróbot tartalmát és megjelenését.
  • Kampós akasztók beszerzése – remek választás lehet táskáknak, öveknek kiegészítőknek a könnyebb megtalálás érdekében.
Amennyiben a barkácsolásolás előtt tanácsra lenne szükséged, vagy minőségi alapanyagokat keresel és jól jönne egy szakember segítsége, akkor vedd fel munkatársainkkal a kapcsolatot vagy látogass el telephelyünkre!