Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel egyszerűen rendszerezni tudod a barkács eszközeidet. Nincs többé elkeveredett szerszám, csak rend és egy kis extra helytakarékosság!

Ahhoz, hogy a tökéletes rendszerezőt megtaláljuk a szerszámainkhoz, kisgépeinkhez valamint barkács eszközeinkhez nincs másra szükségünk, mint egy is kreativitásra. Praktikusan először azért érdemes végiggondolni, hogy hol szeretnénk az eszközeinket tárolni és mekkora hely áll rendelkezésre a rendszerező számára. Utána elő is vehetjük a barkács készletünket, egyrészt mert ezeket rendszerezzük majd, másrészt pedig jó hasznát vesszük, amikor kialakítjuk az igényeinkhez teljesen igazodó egyedi tárolónkat. Lássuk milyen rendszerező lehetőségek állnak a rendelkezésünkre!

Az egyik legegyszerűbb és legkreatívabb megoldás az apróságok, például tiplik vagy szegek tárolására az újrahasznosítás! Vagyis, csak néhány régi befőttesüvegre van szükségünk és máris egy szuper rendszerezőt alakíthatunk ki, komolyan barkácsolás nélkül is. Az üvegek fedelét vagy a hasukat feliratozva pedig egyszerűen keresgélhetünk közöttük a polcon. Ha még különlegesebb tárolót alakítanánk ki belőlük csavarozzuk fel őket egy magasabb polc alsó felére a tetejüknél fogva és csak le kell tekernünk az üveg részt, ha használnánk. Szuper dizájnos és helytakarékos megoldás!

Befőttes üveg szegek tárolására

Ha a befőttes üvegekben már mind friss lekvár került a műanyag palackokat is befoghatjuk tárolásra.

PET szerszám tároló

A raklapokat se hagyjuk ki az újrahasznosításból. Ahogy sok más igazán egyedi bútordarab alapját képezi, tárolóként is nagy hasznát vehetjük egy raklapnak nagyobb nyeles kerti szerszámainkhoz.

Raklap kerti szerszám tároló

Ha fúrógépeinket számukra méltó módon szeretnénk rendszerezni és könnyen hozzáférhetővé tennénk őket, érdemes egy kicsit barkácsolnunk. A lenti képen látható polcnak szerintünk minden barkácsoló a hasznát venné.

Furógép tároló polc

Ha a nyári szabadságunk alatt valami igazán maradandót alkotnánk – és időnk valamint energiánk is engedi akár ilyen profi tároló szekrény-rendszert is barkácsolhatunk. A készítés közben biztosan alaposan rendszerezni is tudjuk majd a szerszámainkat.

Profi barkács szerszám tároló

De ha inkább pihenéssel töltenénk a szabadidőnket, de egy gyors megoldás sokat segítene például a festő eszközeink egyszerűbb megtalálásában, szerezünk be néhány kampót és akasszuk fel a szerszámainkat.

Kampos festő ecset tároló

Képek forrása: pinterest.com